Champagne 2.0 Nästa Steg

Välkommen på en champagneprovning utöver det vanliga. Denna provning riktar sig till den som vill fördjupa sina champagnekunskaper ytterligare eller har ambitioner att stila på nästa middagsbjudning. Vattna dina kunskaper med utsökta bubblor från detta mytomspunna vinodlardistrikt. Många är vi som har lärt oss att förtjusas av denna ädla dryck. Nu ges möjligheten att nischa sina champagnekunskaper ytterligare.

Här går vi bl a igenom vad Odlarchampagne är och berättar om de producenter som själva äger odlingarna där druvorna till vinet vuxit. Det här är champagner som exploderat på sistone och fyller allt fler vinkylar runt om i landet. För hipstern ges en resa i tiden där de senaste trenderna bland champagner ställs mot hur champagnen smakade förr. Här jämförs och diskuteras de olika smakerna med plus och minus. Detta blandas upp med årgångar och om det verkligen gör så stor skillnad. Vi provar även roséchampagnen,  detta vin ifrån området som anses vara det lyxigaste mousserande vin som man kan prova. Totalt provar 5 olika drycker.

Utöver de fantastiska smakerna och dofterna ges även en djupdykning i myterna som omgärdas av denna dryckernas dryck. Hur har champagnehusen lyckats profilera sig genom alla år, hör anekdoter om några av de familjer och färgstarka personligheter som älskar sin champagne över allt annat i denna värld.